torsdag 23 april 2009

Musik, inte bara toner.

noter

Sen jag började gymnasiet så har jag börjat lyssnar på musik mer och mer. Man sitter ju trots allt och åker buss ungefär 80 minuter om dagen, ibland blir det ännu mer restid då jag åker ner till Gävle för att tränad. Då är den perfekta sysselsättningen att ta med sig MP3:n och lyssna på musik, sitta och slappna av för ett tag. Under dagarna så har man ju skolan att tänka på och när man kommer hem så finns det oftast något annat i tankarna, då är det skönt att bara vara för en kortare tid med musiken i öronen.

Det jag har lärt mig om musik under den här tiden är inte att det bara är musik med toner och sång i som man bara sitter och njuter till. Det är faktiskt något mycket mer! Musiken tar fram dom där känslorna som gömmer sig i skuggan utav vardagen. Musiken kan hjälpa en att bli lyft ifrån dom djupa dalarna upp bland molnen, den hjälper oss när det är svårt. Det finns musik för dig som är glad, lycklig och ledsen.

Tänk när du sitter på bussen och "Låten" börjar spela på MP3:n, helt plötsligt så befinner du dig i tankarnas vidsträckta land öga mot öga med den där personen. Utan att du tänker på det så smyger sig ett fånigt leende fram på dina läppar och hela du fylls av glädje.

Musik är faktiskt mer än bara toner, det är vad känslor låter som!

 

Bless/SW

Inga kommentarer: